PR och kommunikation

PR & kommunikation

Vi har verktygen som krävs för att få genomslag i egna, köpta och erkända kanaler och tillsamamns med er testar vi oss fram och skalar upp det som fungerar bäst. QMG Stockholm hittar din målgrupp och skräddarsyr budskapet som är relevant för just er.

Kommunikationsplattform

Det som många kallar hemsida ser vi som en kommunikationsplattform. Vi bygger din hemsida för att öka trafik till din site, till din restaurang och i sin tur ökad omsättning. Det här gör vi genom att arbeta med SEO, arbeta med rörligt material och foto, content, bokningsfunktion och ständig uppdatering för att driva trafik. Nästan 70 % av alla tillfrågade konsumenter uppger att de är mer benägna att handla hos ett företag som har en webbplats än hos ett som inte har det.

Marknadsföring

Vi sätter oss tillsammans med er och identifierar er tilltänkta målgrupp, tar fram en marknadsplan och olika passande mediekanaler utefter era önskemål och budget. Allt för att få så stark genmslagskraft som möjligt till en hög kvalite och ett bra pris.

PR

Storytelling, ert företags eller varumärkes historia. Vad är säljande och intressant att förmedla?

Alla företag och människor har en story bakom sig att förmedla. Om du funderar ett par minuter på vad som gör att du väljer att handla i en viss butik eller gå till en speciell restaurang, så ser du att det väldigt ofta är deras story bakom kulisserna. Det viktigaste är att berätta den så pass intressant och rolig att andra vill berätta den vidare.

Varför minns vi vissa storys mer än andra? Var det själva berättelsen, berättarens energi och engagemang eller var det att du hörde eller läste den just där och då?
Historier som berör och på något sätt gör att man känner samhörighet eller någon form av bindande band, är storys som går vidare från mun till mun. Vi hjälper dig att få ut er story till rätt målgrupp, ser till att den väcker liv och ger en form av känsla mot rätt målgrupp för er verksamhet.
En historia som andra berättar om er ger mer slagkraft och större effekt än vad du själv berättar “skryter” om dig själv. Det ger mer seriöst och ärligt intryck hos gemene man.
I dagens spretiga medielandskap krävs en effektiv PR strategi som kan få influenser och opinionsbildare att sprida din berättelse i mer än bara traditionella medier – som bloggar, sociala medier, egna kanaler och över matbordet.

Multimediaplan

Vi sätter ihop hela din plan vad gäller extern kommunikation och plattformar. Till exempel sociala medier, kommunikationsplattform extern media och marknadsföring.

Sociala medier

Vi tar över dina sociala medier! I dagsläget är synlighet på sociala medier a och o. Det är dock sällan man som företagare har tid för detta och inte heller utrymme att anställa en socila media manager. Vi gör en social media plan och postar på dom kanaler du har aktiva idag. Vi ger dig även rekommendationer om vilka medier du ska använda för att nå rätt målgrupp, hur och vad du ska posta samt frekvens. Kontakta oss för offert, eller ring om du har frågor.

Sökmotoroptimering – SEO

Det är viktigt att synas i Google sökningar, därför är sökmotorer en väldigt viktig kanal in till din webbplats. Vi hjälper till så att dina kunder hittar dig och innehåll som är relevant till ditt varumärke, dina produkter och den image som du önskar bygga upp.

Events

QMG arrangerar events utifrån dina önskemål och budget, antingen gör vi det eller någon av våra samarbetspartners. Vi ser över din budget och ger dig därefter ett förslag på upplägg.

Content

Behöver du hjälp med att skriva innehållsrika texter till din kommunikatonsplattform, göra ändringar eller helt enkelt ansvara för hela din plattform, löser vi det också.

SEM

Innehåll kommer… Kontakta oss för mer info

Google Business

Innehåll kommer… Kontakta oss för mer info