Hälsa

Hur man undviker säsongsbetonade sjukdomar

Hur man undviker säsongsbetonade sjukdomar

Säsongsbetonade sjukdomar är vanliga och kan vara mycket smittsamma. För att undvika dem bör du följa några enkla steg.

För det första, se till att du har ett bra immunförsvar genom att äta hälsosam mat som innehåller vitaminer och mineraler, dricka tillräckligt med vatten och regelbundet träna. Dessutom rekommenderas det starkt att ta tillskott av C-vitamin under kalla månader då virus sprids lättare.

För det andra, tvätta ofta händerna med tvål och vatten eller använd handsprit om du inte har tillgång till rent vatten. Torka sedan huden torrt med engångshanddukar efter tvätten för att minimera risken för infektioner från ytor som kan ha blivit kontaminerade av viruspartiklar.

För det tredje, undvik trånga utrymmen som tunnelbanor, affärer etc., dessa platser tenderar att samla stora grupper människor vilket gynnar spridningen av viruspartiklar i luften runt dig. Om du absolut måste besöka sakerdessa platser ska du se till att bæra en ansiktsmask och skydda dig mot eventuella infektioner på annat sætt (exempelvis handskar).

Genom att följa de tre tipsen nedan kan man minska riskerna för sjukdomar orsakade av olika typer av virus under den kalla årstiden betydligt!

Related posts

Hitta en rutin för regelbunden motion som passar dig

QMG Stockholm

Vitlök är bra för hälsan

admin

Så kan du hålla hälsan i form med regelbundna check-ups

QMG Stockholm

Leave a Comment