Hälsa

Vitlök är bra för hälsan

Vitlök är något många tycker om att smaksätta mat och bröd med, men det är inte bara en trevlig krydda. Den har sedan urminnes tider använts för att ge en positiv effekt på hälsan. Du som inte vill äta vitlöken som den är, du kan testa vitlökskapslar från kyolic. Annars är det helt ok att använda den i form av vitlöksklyftor, om du gillar smaken och inte har något emot att dofta vitlök.

Fördelar med att äta vitlök

Att regelbundet äta vitlök har många fördelar. Bland annat kan det se till att förbättra din matsmältning så väl som de hjälper till att absorbera näringsämnen.

Vitlök förbättrar cirkulationen

Vitlök är en utmärkt källa till vitamin B, en viktig komponent som spelar en roll i att sänka nivån av homocystein i kroppen. Homocystein är ett ämne som kan dra samman blodkärlen och kan leda till en rad potentiella problem när det når för höga halter.

Vitlök är en utmärkt, naturlig antibiotika

Visste du att vitlök var en viktig resurs under läkemedelsbristen under andra världskriget? Det är en sann historia. Vitlök var en kraftfull antibiotika som användes under den tiden, och även idag kan regelbunden daglig konsumtion av en vitlöksklyfta erbjuda dig många hälsofördelar:

  • Stärker immunförsvaret: Vitlök är känt för att stärka immunförsvaret, vilket hjälper kroppen att bättre försvara sig mot sjukdomar.
  • Hjälper till att läka mindre infektioner: De antibakteriella egenskaperna hos vitlök kan underlätta läkningen av mindre infektioner och sår.
  • Främjar sårläkning: Vitlök har visat sig främja läkningen av sår och skador på huden.
  • Bekämpar förkylningar och influensa: Vitlök innehåller ämnen som kan bidra till att förebygga och lindra förkylningar och influensa.

Fler bra fördelar med vitlök

Vitlök har grymt många fördelar. Bland annat hjälper den till att vårda din hud, samt att den även kan sänka din kolesterolhalt på ett bra sätt. Vitlök går att äta som den är, i torkad form eller genom kapslar.

Related posts

Hur man undviker säsongsbetonade sjukdomar

QMG Stockholm

Så kan du hålla hälsan i form med regelbundna check-ups

QMG Stockholm

Hitta en rutin för regelbunden motion som passar dig

QMG Stockholm

Leave a Comment