Olika

Vad är sträckfilmning?

Sträckfilmning är en teknik som involverar att en tunn plastfilm sveps runt en pall eller produkt, och detta kan utföras manuellt eller automatiskt. Det finns flera olika termer som används för att beskriva detta förfarande, såsom emballage, emballeringsfilm, sträckfilmning och pallfilmning, men de syftar alla på samma process. Korrekt sträckfilmning är avgörande för att uppfylla de nya regelverken för laststabilitet enligt EUMOS 2018, som sätter strikta krav på både sträckfilmsmaskiner och sträckfilm för att säkerställa bästa laststabilitet och godssäkring.

Resultatet av rätt sträckfilmning är en optimalt filmad pall som kan hantera stötar och belastningar, samtidigt som den minimerar transportskador och skyddar produkterna mot smuts och damm. Huvudmålet är att säkerställa att produkterna emballeras korrekt för att minska risken för transportskador och personskador samt uppfylla lastsäkerhetskraven vid transport.

Varför ska du använda dig av sträckfilmning?

Sträckfilmning är en relativt prisvärd och enkel metod för att säkra både regelbundet och oregelbundet gods. Andra fördelar med sträckfilmning inkluderar:

  • Skapar en stabil och komplett förpackning.
  • Är en kostnadseffektiv lösning för transportförpackning.
  • Ger skydd mot smuts och skador.
  • Lämpar sig även för känsliga produkter.
  • Användbar för att bunta samman produkter.
  • Är flexibel med enkla justeringsmöjligheter för spänning och mängd film.
  • Passar för en mångfald av produkter, från lådor till dörrar.
  • Genom att använda färgad film kan produkter skyddas från insyn för att förhindra stöld.

Hur fungerar det?

Sträckfilmning innebär att flera skikt av film sveps runt godset, antingen manuellt eller med hjälp av en sträckfilmsmaskin. Detta ger stabilisering och skydd åt godset. Det finns flera olika typer av sträckfilmsmaskiner, inklusive halvautomatiska, arm-, ring-, robot- och horisontella sträckfilmsmaskiner, var och en med sina specifika egenskaper.

Vad kännetecknar en bra sträckfilmning?

En bra sträckfilmning innebär att filmen är ordentligt åtsittande runt godset utan att skada produkten. Lasten är stabil, förankrad på pall, och det finns inga lösa ändar på filmen. Resultatet ser professionellt ut och uppnås till lägsta möjliga kostnad per pall eller last.

Related posts

Smidiga golvplattor både inne och ute

admin

Gör din trädgård lite vackrare

admin

Maskiner, verktyg och tillbehör för skärande bearbetning

admin

Leave a Comment