Olika

Underlätta din pallhantering

Att hantera pall är inte alltid det enklaste. Ska dessa flyttas eller transporteras, så kan det vara smart att ha ett pallgaffelställ. Denna kan användas tillsammans med minigrävare, minilastare, frontlastare, grävmaskin och så vidare. idag finns det olika varianter av pallgafflar så väl som pallgaffelställ. Klicka här för att se en av dessa. När det gäller pallgafflar så är det viktigt att välja en som passar just din maskin samt att den klarar av de palldimensioner du hanterar.

Idag finns det alternativ från enkla pallgaffeluppsättningar, med bara ett fäste och gafflar, till mer utarbetade uppsättningar som använder en hydrauliskt manövrerad grip för att hålla laster under transport.

Andra användbara tillbehör för pallgafflar inkluderar höspiken, som nötkreatursverksamhet kommer att tycka är oumbärlig, och gaffelramar utformade för att vara kompatibla med släpvagnskopplingar. Dessa tillägg kan förbättra produktiviteten och minska arbetskraften, men om de kommer att vara värda investeringen beror på operatörens behov.

Välj pallgaffelställ efter dina behov

Last- och lyftkapacitet är ett nyckelmått för alla pallgaffelinställningar. Lätta pallgafflar som ofta är designade för små minilastare och kompakta brukstraktorer, kan ha begränsningar på gaffelpinnars avstånd som förbjuder användning för vissa applikationer och kommer att ha en nominell kapacitet som inte är högre än cirka 1200 kg. Mindre minilastare eller bandlastare med begränsad lyftkapacitet kräver lätta pallgafflar.

Det du kan göra är att subtrahera vikten på pallgafflarna och ramen från maskinens lyftkapacitet för att bestämma volymen som säkert kan lyftas med dina pallgafflar.

Kraftiga pallgafflar passar oftast för de största minilastare och traktorer på marknaden och kommer att vara idealiska på teleskoplastare. De kommer att ha nominell kapacitet upp till cirka 4500 kg vilket gör att mycket tunga laster kan lyftas.

Köp ett bra pallgaffelställ hos Scanbolt

Hos Scanbolt kan du hitta två varianter av pallgaffelställ. Det ena klarar av mellan 1,3-3,4 ton och det andra kan hantera mellan 5-16 ton.

Related posts

Smidiga golvplattor både inne och ute

admin

Vad är sträckfilmning?

admin

Viktigt med en bra livsmedelsvåg

admin

Leave a Comment