Guider

Roliga saker som man kan göra på sin balkong när vädret blir lite varmare

Även om Stockholm till mångt och mycket är en väldigt grön och levande stad så är det svårt att slå känslan som man kan få på sin alldeles egna balkong. Även om det kanske dröjer några veckor ännu tills våren på riktigt kommer till huvudstaden så kan man börja se fram emot veckor och månader där man spenderar så mycket tid som möjligt på sin uteplats.

I den här texten kommer vi att gå igenom en rad förslag på roliga saker som man kan göra på sin uteplats när vädret blir lite varmare. Oavsett om du känner för att installera en markis/markiser i Stockholm eller om du bara vill längta lite extra till varmare väder och längre dagar så är det här en utmärkt text att läsa igenom.

Se till att du har ordentlig belysning

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra på din balkong är det viktigt att man har en mysig och trevlig belysning på sin uteplats. Här är det absolut bästa valet som man kan göra en snygg och mysig ljusslinga. Dessa går att köpa för en relativt billig peng och kan skänka en väldigt trevlig atmosfär och känsla till en balkong. Tänk på att välja en ljusslinga som har ett varmt och trevlig ljus för att få den bästa möjliga effekten.

Bjud in till en drinkkväll på din balkong

Det finns någonting väldigt trevligt i att sitta på en balkong med sina vänner och samtala och dela på goda drinkar tills sent inpå småtimmarna. Här kan man tillsammans med sina vänner komma fram till vad som fungerar bäst. Tänk på att ha filtar nära till hands om ni vill sitta kvar på balkongen efter att solen har gått ner. Även om det är sommar så kan det ofta bli lite kyligare när solen väl bestämmer sig för att försvinna ner bakom horisonten.

Testa att sova en natt på balkongen

Detta är tyvärr inte någonting som är möjligt för alla att göra med tanke på insyn och liknande, men om du har en balkong som ligger lite i skymundan så kan det vara någonting som är oerhört trevligt och mysigt att testa på. Bär ut en madrass och ett par täcken och testa att sova under “bar” himmel. Det är väldigt härligt att sova och lyssna till ljuden utanför, förutsatt att ens balkong gör det möjligt att slappna av och sova. 

Starta en miniodling

Även om en balkong och utrymmet som den tillhandahåller inte gör det möjligt att dra igång riktigt stora och imponerande odlingar finns det ändå gott om alternativ för den som vill dra igång ett roligt projekt. Man kanske inte kan få till en självförsörjande trädgård men man kan odla olika bär och till och med potatis. Här finns det gott om olika alternativ att välja och vraka bland och för den som bemödar sig med att göra lite resarch på ämnet går det att hitta en hel del intressanta saker att odla.

Related posts

Hitta en hälsosam work-life balance

QMG Stockholm

Boka din ultimata golfweekend idag!

admin

Byggprojekt på g? Så väljer du rätt hantverkare!

admin

Leave a Comment